Musaka sa patlidžanom

SASTOJCI:

  • 1 veliki plavi patlidžan
  • 6 crvenih pečenih paprika
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1dl suvog belog vina
  • 3-4 kašike paradajz soka
  • začini: so, biber, timijan
  • 2 jaja,
  • 2 kašike bršana,
  • 2 čaše mleka i pavlaka, kačkavalj

PRIPREMA:

Skuvajte patlidžan, kada se prohladi oljuštite ga i isecite na tanje ploške, stavite u činiju i posolite. Na malo ulja, izdinstajte luk, dodajte mleveno meso,  so, biber i timijan. Nalijte vinom i pustite da se ukrčka dok tečnost ispari. Dno tepsije podmažite uljem, pa poređajte red patlidžana, prelijte paradajz sokom, rasporedite mleveno meso, potom ređajte pečene paprike, slojem mesa i prekrijte još jednim slojem patlidžana. Odozgo stavite komade kačkavalja. Smesom od dva jaja prelijte musaku i pecite pola sata na 200°C.

Foto: Pexels

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.