Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.
Šta vam je potrebno:
Za bazu
- 3/4 šolje mekog putera
- 2/3 šolje šećera u prahu
- 1- 1/2 šolje brašna
Za fil od limuna:
- 4 velika jaja
- 1- 1/3 šolje šećera
- 2 kašičice limunove kore (oko 2 velika limuna)
- 2/3 šolje svežeg limunovog soka od 3 do 4 velika limuna
- 1/3 šolje mleka
Dodatni šećer u prahu za serviranje
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Podmažite tepsiju maslacem.
Mikserom umutite puter i šećer u prahu dok se dobro ne sjedine. Polako dodajte brašno i nastavite sa mućenjem. Testo sipajte u maslacem premazan pleh i pecite 18-20 minuta dok ne porumeni.
Dok se testo peče, umutite jaja, šećer, koru limuna i limunov sok, mleko i ostatak brašna dok ne dobijete penastu masu. Preliti preko vruće kore.
Uključite rernu na 325 stepeni i pecite još 18-20 minuta dok kolač ne dobije ružičastu boju.
Kada kolač izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi, a zatim pospite šećerom u prahu.
Isecite na komade i stavite u frižider.
foto:vita.gr