Otkrivamo: Zašto je ovsena kaša idealan obrok za početak dana?

S obzirom na to da živimo brzo i dinamično, uprkos tome što se možda dobro zabavljamo, možemo da izdvojimo sve manje vremena za pripremu hranjivih i nutritivno izbalansiranih obroka. 

Upravo zato, često posežemo za pekarom kao prvim i najlakšim izborom za doručak jer nismo imali vremena da ga pripremimo kod kuće. Uz to, za vreme praznika i slavlja umemo i da preteramo sa konzumacijom hrane. Zbog svega ovoga osećamo grižu savesti i odlučno obećavamo sebi da ćemo krenuti sa vežbanjem ali i korigovanjem ishrane. 

Naravno, ovakva odluka ljudi je sasvim logična, jer ono što unosimo u sebe putem namirnica ima presudan značaj za opšte stanje organizma svakoga od nas. Ipak, svi znamo da nije lako odoleti mirisima brzo pripremljene hrane iz obližnjeg restorana kada nas iznenada podsete da nam stomak uveliko čezne za hranom. Nije lako ni ostati dosledan i pridržavati se strogih režima ishrane koji zahtevaju dodatno vreme u kuhinji, naročito kada je vremena za pripremu hrane sve manje. Zbog svih ovih okolnosti, koje su pak sasvim razumljive, hrana koja sadrži bogate nutritivne vrednosti, a koja se brzo i lako priprema, nikada nije bila popularnija.

Ovsene kaše su upravo takve – brze za pripremu, utoljavaju glad, a samim tim, smanjuju želju za grickalicama. Zbog ovih i mnogih drugih benefita, kaše predstavljaju popularan obrok, naročito za doručak.

U kategoriji Žitarice za doručak, kompanija Fun&Fit  zastupljena je sa istoimenim brendom koji svojim portfolijom obuhvata ovsene kaše, a pored njih i muslije i pahuljice. Fun&Fit ovsene kaše imaju visoku hranljivu vrednost i mogu se konzumirati tokom celog dana. Ubedljivo najpopularniji ukus na našem tržištu jeste čokolada, a potom razne varijacije sa crvenim voćem. U našem portfoliju su kaše sa ukusom čokolade, maline, jagode sa dodatkom chia semenki i kajsije, koji se mogu konzumirati i u danima posta.

Kao kompanija, iz godine u godinu težimo unapređenjima i pružanju visokokvalitetnih i standardizovanih proizvoda, o čemu govore i rezultati sprovednih audita. Ove godine smo ponosni nosilac ocene od 99,22% usaglašenosti sa IFS standardom.

Inovacije su sastavni deo našeg poslovanja i u 2021. smo izbaciji novu liniju ovsenih kaša prilagođenu ljudima intolerenatnim na gluten sa ukusima Crveno voće i Kokos&Chia. Na taj način postali smo jedini proizvođač koji u ovoj kategoriji u svom portfoliju ima gluten free proizvode.

Kao lider* u kategoriji žitarica za doručak, težimo da se brzo prilagodimo promenama i zahtevima potrošača, da idemo u korak sa svetskim trendovima i kreiramo nove prilike za konzumaciju.

*Prema podacima Retail Zoom panela maloprodaje, koji je na nivou Srbije reprezentativan za kategoriju Žitarica za doručak, izveštavano količinsko tržišno učešće robne marke Fun&Fit u periodu maj 2020. – april 2021. godine (kumulativni period maj 2020. – april 2021.) iznosilo je 21,4%. Podaci o količinskom i vrednosnom tržišnom učešću bazirani su na totalu kategorije, definisane u skladu sa Retail Zoom standardima.

PROMO