Paradajz čorba od tikvica

Uživajte u kiselkasto-slatkastom ukusu koji okrepljuje.

Sastojci:

1l paradajz soka

glavica crnog luka

1 veća tikvica, isečena na kockice

1 šargarepa, isečena na kockice

lovorov list

peršunovo lišće

bosiljak ili origano

so, biber

Priprema:

Sitno isečenu glavicu crnog luka izdinstati na malo ulja. Kada luk bude staklast, dodati sito isečenu šargarepu i lovorov list, naliti vrlo malo vode i dinstati još pet minuta. Potom dodati tikvicu, isečenu na kockice, sve promešati, pa dodati sok od paradajza. Kada provri, smanjiti temperaturu i pustiti da se kuva dok tikvice ne omekšaju. Posoliti i pobiberiti po ukusu, i na kraju dodati sitno seckano peršunovo lišće i bosiljak.

Tekst: S.M.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.