Potaž od bundeve

SASTOJCI:

  • 800 g bundeve
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 čili papričic
  • svež đumbir (po ukusu)
  • 900 ml bujona (ili vode)
  • 1 kašičica začina od povrća
  • so i biber
  • peršu ili korijander ili peršun
  • semenke bundeve
  • kisela pavlaka

PRIPREMA:

Očistiti bundevu od semenki i iseći na komade. Peći je u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata. Uz bundevu staviti da se ispeče šargarepa i koji čen belog luka. Iseckati luk na sitno i dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša.

Dodati pečeni beli luk, unutrašnjost pečene bundeve i sitno narezane čili papričice. Narendati i ubaciti u lonac đumbir i začiniti. Uliti bujon, pa sve kuvati na laganoj vatri desetak minuta. Usitniti sve u blenderu li štapnim mikserom. Začiniti solju, biberom i peršunovim lišćem. Poslužiti sa pavlakom.

Foto: Pexels

Grazia

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.