Jedan od omiljenih slatkiša koji se može kupiti u Americi. Reč je o zdravom slatkišu koji ćete brzo i lako napraviti.
Sastojci:
- 3/4 šolje kakao praha
- 1 šolja kokosovog ulja
- 4 kašike meda
- 1/2 kašičice ekstrata vanile
Za punjenje od kikiriki putera:
- 1 šolja kikiriki putera
- 1 kašika meda
- prstohvat soli
Za dekoraciju (opciono):
- seckan neslani kikiriki i rendana crna čokolada
Priprema:
Istopite ulje kokosa na blago zagrejanoj ringli i pomešajte sa kakao prahom. Dodajte med i ekstrat vanile i sve dobro izmešajte.
Sipajte smesu u korpice, tako da napunite samo 1/3 korpice. Poređajte korpice na pleh ili tablu i stavite u frižider da se stegnu, oko 15 minuta.
Pomešajte kikiriki puter, med i so – ukoliko koristite organski, neslani kikiriki puter. Izvadite korpice iz frižidera i po jednu kašiku kikiriki smese sipajte u korpice (ako koristite veće korpice, ako koristite male, onda sipajte kašičicom). Vratite u frižider na 15 minuta, dok se kikiriki sloj ne stegne. Posle toga dodajte još jedan sloj čokolade preko kikirikija i potom ostavite u frižider na 2-3 sata, nakon čega možete da ih služite.
Foto: Shutterstock