Lagan i veoma zdrav ručak koji ćete brzo spremiti i još brže pojesti, koliko je ukusan. Hrskave loptice peku se u rerni ili na roštilju, te ne sadrže masnoću, a preliv od soja sosa sa medom daje im neodoljivu, moćnu aromu.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 5 kašika kukuruznog griza ili prezle
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber, peršunovo lišće
Sos:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika meda
- 150 ml vode
- 3 kašike soja sosa
- sok od pola limuna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike susama
Priprema:
Meso isecite na manje komade. Stavite u blender ili seckalicu sve sastojke i kratko izmutite, da ne bude previše kašasto. Oblikujte kuglice ili manje burgere, pa ih poređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok meso ne porumeni sa svih strana.
U međuvremenu, napravite sos. U manjoj šerpi, na malo ulja kratko propržiti iseckani beli luk, dodajte med, soja sos, limun i vodu. Kratko krčkajte, pa umešajte kukuruzni skrob rastvoren u malo vode. Kuvajte nekoliko minuta, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte susam.
Poslužite uz kuvani pirinač ili krompir.
Foto: Shutterstock