Recept dana: Francuska supa od luka

Sastojci:

1 kg crnog luka (može i crvenog)
2-3 čena belog luka
50 g putera 
4 parčeta baget hleba (ili 2 parčeta običnog belog hleba presečenoga na pola)
150 g kačkavalja (ili nekog drugog, aromatičnijeg sira)
so, biber
malo rendanog muskatnog oraščića

Priprema:

Na puteru izdinstati luk, isečen na tanke kolutiće. Posoliti i dodati kašiku šećera i dinstati još desetak minuta, dok luk ne poprimi zlatno-smeđu boju, odnosno dok se ne karamelizuje. Naliti vodom i pustiti da proključa. Potom smanjiti temperaturu i kuvati oko 20 minuta. Pred kraj kuvanja, začiniti biberom, usitnjenim belim lukom i muskatnim oraščićem.

Dok se supa kuva, prepeći hleb, u rerni ili tosteru. Izrendati sir. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Supu sipati u vatrostalne posude, odozgo staviti prepečen hleb i bogato ga posuti zrendanim sirom. Zapeći u rerni, dok se sir ne istopi. Sir odaberite prema svom ukusu, slabijeg ili jačeg, aromatičnijeg ukusa. Postoji varijanta gde se umesto hleba stavlja lisnato testo, kojim se potpuno prekrije posuda i zapeče u rerni.

Tekst: Redakcija magazina Grazia

Foto: Shutterstock

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.