Recept dana: Hladna čorba od krastavca koja će vas osvežiti tokom vrelih dana

Ova kombinacija sastojaka poznata nam je i kao salata. Prva asocijacija je čuvena grčka tzatziki salata, u koju se umesto mirođije stavlja origano. Varijacije na istu temu srećemo i u bugarskoj, turskoj i mađarskoj kuhinji. Iskoristite sezonu sočnih krastavaca i bar jednom nedeljno napravite ovu predivnu čorbu.

Sastojci:

  • 750 ml kiselog mleka
  • 500 g svežeg krastavca (salatar)
  • 50 g proprženih mlevenih oraha
  • nekoliko čenova belog luka
  • ½ veze mirođije
  • maslinovo ulje
  • so i biber prema ukusu

Priprema:

U blender staviti grubo isečene krastavce, dodati kiselo mleko, krastavac, orahe, seckani beli luk, krupno seckanu mirođiju i maslinovo ulje pa dobro izmiksati sve sastojke da se dobije glatka masa. Zatim, dodati začine prema ukusu i dobro ohladiti u frižideru. Poslužiti uz kockice prepečenog hleba (krutone).

Fotografija: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.