Hrskava poslastica koja se topi u ustima i lako se pravi, a slatko-kiselkasti ukusi se nežno prepliću pod nepcima.
Sastojci:
- 1 kg voća (kisele jabuke, šljive, kruške, bobičasto voće)
- 1 limun (izrendana korica i sok)
- pola šolje prezli
- pola šolje ovsenih pahuljica
- šolja šećera
- vanilin šećer
- cimet (po ukusu)
- 125 g putera
- 3 kašike badema u listićima, za posipanje
Priprema:
Oprati i očistiti jabuke od semenki i tanko ih iseći. Kriške poređati u vatrostalnu činiju i preliti sokom od limuna. Pomešati šećer, prezlu, vanilin šećer i cimet, pa dodati komadiće putera i sve ravnomerno sjediniti. Ovu smesu pospite preko jabuka i stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na temperaturi od 160 C. Kada jabuke puste sok i smesa od prezle postane hrskava, zlatnožute boje, ova poslastica je spremna da izađe iz rerne. Ispečen crumbl dekorišite listićima badema.
Možete poslužiti uz šlag ili sladoled.
Foto: Shutterstock