Recept dana: Italijanska fritata sa spanaćem i krompirom

Italijansko jelo slično omletu, kišu ili kajgani savršen je izbor za bilo koji deo dana. Fritata potiče od reči friggere, što znači pržiti. Osnovu jela čine jaja kojima se dodaju sastojci po izboru – meso, sirevi, povrće. Mi vam predstavljamo laganiju varijantu, ali ništa manje neodoljivu od bilo koje druge.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 3 manja krompira (iseckana na kockice ili listiće)
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 200 g spanaća
  • ulje
  • malo mleka
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

U dubljiem tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, kratko propržite pa stavite isečeni krompir. Poklopite tiganj i kuvajte desetak minuta (dok krompir ne omekša). Dodajte spanać, posolite i pobiberite, i kuvajte dva, tri minuta, dok spanać ne omekša.

U posudi srednje veličine umutite jaja i mleko, pa smesu prelijte preko povrća. Pospite kačkavaljem. Pecite na srednjoj temperaturu dok se jaja ne isprže.

Fotografija: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.