Recept dana: Kada ne znate šta da kuvate, spremite piletinu sa šampinjonima

Kada ostanete bez odgovora na pitanje “Šta pripremiti za ručak?” – ovo je rešenje. Brzo se priprema, ne zahteva naročito kulinarsko umeće, a veoma je ukusno!

Sastojci:

  • dva pileća filea
  • 400 g šampinjona
  • glavica luka
  • 400 ml neutralne pavlake
  • dve kašike senfa
  • dve kašike soja sosa
  • so, biber, beli luk, ljuti kari

Priprema: 

Piletinu iseći na kockice ili štapiće (kako više volite), uvaljati u začine i ostaviti u frižideru malo da odstoji (ukoliko ne žurite). Na zagrejanom tiganju sa vrlo malo ulja ispeći meso, tako da blago porumeni sa svake strane. Kada je gotovo, meso izvaditi u činiju i ostaviti sa strane. U istom tiganju, izdinstati glavicu sitno isečenog luka (ako je potrebno doliti malo ulja), pa ubaciti seckane šampinjone. Peći dok sva voda ne ispari. Pred kraj, dodati neutralnu pavlaku, soja sos, senf, kari ili neki drugi vaš omiljeni začin. Zašto da ne, vredi eksperimentisati. Tako nastaju nova jela.

Fotografija: Shutterstock