Recept dana: Kada ne znate šta da kuvate, spremite piletinu sa šampinjonima

Kada ostanete bez odgovora na pitanje “Šta pripremiti za ručak?” – ovo je rešenje. Brzo se priprema, ne zahteva naročito kulinarsko umeće, a veoma je ukusno!

Sastojci:

  • dva pileća filea
  • 400 g šampinjona
  • glavica luka
  • 400 ml neutralne pavlake
  • dve kašike senfa
  • dve kašike soja sosa
  • so, biber, beli luk, ljuti kari

Priprema: 

Piletinu iseći na kockice ili štapiće (kako više volite), uvaljati u začine i ostaviti u frižideru malo da odstoji (ukoliko ne žurite). Na zagrejanom tiganju sa vrlo malo ulja ispeći meso, tako da blago porumeni sa svake strane. Kada je gotovo, meso izvaditi u činiju i ostaviti sa strane. U istom tiganju, izdinstati glavicu sitno isečenog luka (ako je potrebno doliti malo ulja), pa ubaciti seckane šampinjone. Peći dok sva voda ne ispari. Pred kraj, dodati neutralnu pavlaku, soja sos, senf, kari ili neki drugi vaš omiljeni začin. Zašto da ne, vredi eksperimentisati. Tako nastaju nova jela.

Fotografija: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.