Recept dana: Kolač sa makom i jabukama

Sočna, aromatična poslastica koja svojom fuzijom ukusa zove na još.

Sastojci:

3 jaja

120 g šećera

1 vanilin šećer

pola čaše ulja (čaša od 2 dl)

pola čaše mleka

100 g mlevenog maka

100 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo

kašičica cimeta

2 veće nakisele jabuke (izrendane)

Glazura:

150 čokolade za kuvanje

parče putera

2 kašike kristal šećera

kašika ulja

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanillin šećerom. Zatim dodati mleko, ulje, mak, brašno, prašak za pecivo i cimet. Mikserom sve sjediniti u glatku masu.

Naposletku, u smesu dodati dve izrendane jabuke i kašikom sve ravnomerno izmešati.

Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom od čokolade.

Tekst: Redakcija magazina Grazia

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.