Recept dana: Komisbrot sa bananama i čokoladom

Kolač koji ćete očas posla napraviti, a tokom cele nedelje u njemu uživati. Klasičan komisbrot se pravi bez banana, ali ovaj je mnogo mekši. U testo se mogu dodati, osim čokolade, i orašasti plodovi poput lešnika, oraha, badema.

Sastojci:

  • 1 šoljica šećera
  • 200 g putera
  • 2 jaja
  • 4 izgnječene banane (što zrelije)
  • 2 šoljice brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 150 g sitno izlomljene čokolade za kuvanje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Mikserom umutite puter, šećer i ekstrakt vanile. Dodajte jaja i izgnječene banane i nastavite da mutite još nekoliko minuta. Na kraju dodajte i preostale sastojke i mutite sve dok ne dobijete kompaktnu masu. Izručite smesu u rebrasti pleh i pecite na 180°C oko 40 minuta, dok kolač ne dobije finu zlatno-žutu boju. Kada se ohladi, kolač pospite šećerom u prahu ili ga prelijte glazurom od čokolade, kako već volite.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.