Jednostavna, lagana, puna vitamina, čorba koju će voleti i deca koja nerado jedu spanać, blitvu ili neko drugo zeleno povrće.
Sastojci:
- glavica crnog luka
- 2 veze blitve
- 3 krompira srednje veličine, icečenog na kocke
- malo ulja
- kocka za supu
- so, biber, beli luk, bosiljak
- pola šolje mleka
- pavlaka
Pirprema:
Blitvu oprati i kratko prokuvati u ključaloj vodi. Potom je ocediti i iseći što sitnije ili izblendati. Na malo ulja prodinstati glavicu sitno seckanog crnog luka, dodati skuvnu blitvu i doliti litar i po vode i kockice krompira. Kada provri, staviti kocku za supu, posoliti i pobiberiti i kuvati 15-ak minuta. Kada je skuvan krompir, začiniti belim lukom i bosljkom. Sipati mleko. Poslužiti uz kockice prepečenog hleba (krutone) i pavlaku ili kiselo mleko.
Foto: Shutterstock