Recept dana: Kremasta čorba od kestena

Ne postoji bolji način da okrepite organizam od tople čorbe, još ako je od kestena, ništa lepše. Probajte, dopašće vam se!

Sastojci: 

  • 500 g kuvanog i očišćenog kestena
  • ulje
  • glavica crnog luka
  • 2 krompira (isečena na četvrtine)
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1,5 l supe od povrća (dve kocke)
  • peršunovo lišće, sitno seckano
  • so, biber, majčina dušica (po ukusu)

Priprema:

Na ugrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk da postane staklast i mekan. Dodati očišćen kesten i krompir, koji možete iseći na kockice kako bi se brže skuvao i preliti supom, pa kuvati 15-ak minuta.

Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke tako da se dobije glatka struktura. Dodati pavlaku za kuvanje i začiniti prema ukusu pa vratiti na vatru da proključa. Dekorisati peršunovim listom i služiti uz prepečen hleb ili krutone. Po želji, možete dodati i poneki kesten u komadu, kako bi ugođaj bio potpun.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.