Recept dana: Lagani juneći gulaš u kom ćete uživati čak i tokom leta!

Ovde nije reč o teškom jelu, iako je prva asocijacija na reč gulaš masno a slasno. Odaberite kvalitetne komade mesa koji se krčkanjem raspadaju, a potom tope u ustima.

SASTOJCI:

  • 600 g junećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 lovorova lista
  • 3 krompira
  • 250 ml soka od paradajza
  • so, biber i začinsko bilje
  • mlevena slatka i ljuta paprika (prema ukusu)
  • peršunovo lišće

PRIPREMA:

Na malo ulja izdinstati sitno iseckani crni luk. Kada omekša i dobije staklastu boju, dodati na kockice isečenu šargarepu i meso, takođe isečeno na kocke. Šerpu poklopiti i kuvati na laganoj temperaturi, kada provri dodati začine i ostaviti da se krčka. Po potrebi dolivati vodu, a kada je meso omekšalo, dodajte sok od paradajza, slatku mlevenu papriku i ljutu začinsku i lovorov list. Petnaestak minuta pred kraj dodajte krompir isečen na kocke. Što se duže kuva, gulaš je ukusniji. Pre serviranja pospite peršunom. Poslužite uz omiljenu sezonsku salatu.

Fotografije: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.