Leto ne voli teške, kremaste slatkiše, jer nadohvat ruke nam je raznoliko sveže voće. Ali, zašto ne bismo napravili izuzetak, tokom vikenda upriličili zabavu i prijatelje obradovali ovim predivnim i veoma dekorativnim desertom?!
SASTOJCI:
Za biskvit:
- 4 jaja, 2 kašike hladne vode
- 4 kašike sećera, 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike oraha/badema/lešnika
- ribana kora limuna/narandže
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 50 g putera
- šećer u prahu (po ukusu)
- voće (maline, ribizle, ogrozd, kupine…)
PRIPREMA:
Sastojke za biskvit umutiti i ispeći. Rashlađeno testo iseći u obliku kruga ili kocke. Za fil izmiksati slatku pavlaku u čvrst sneg, pa dodati kremasto izrađeni puter sa šećeom u prahu. Dobijenim kremom filovati svaki komad patišpanja, ređati voće i preklopiti, poput sendviča. Završiti sa filom i voćem.
Fotografija: Shutterstock