Recept dana: Namaz od humusa sa orasima i limunom

Ima li šta ukusnije od mirisa prepečenog hleba i sočnog humusa? Uvek dobra ideja za početak dana, međuobrok, večeru ili kao prilog.

Arapska delicija je i kod nas postala vrlo popularna. Prednost da sami napravite namaz od humusa je u tome što možete dozirati začine prema vašem ukusu, nešto dodati ili oduzeti.

Sastojci:

  • 400 g leblebija (1 konzerva)
  • 100 g oraha
  • 3 kašike tahinija od susama
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • so, biber (po ukusu)
  • nekoliko zrna korijandera i kumina
  • kurkuma (po ukusu)
  • malčice aleve paprike

Priprema:

Orahe ispecite u suvom tiganju, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i prijatnu aromu, pa ih ohladite. U istom tiganju propržite zrna kumina i korijandera, pa ih usitnite, sameljite da dobijete prah.

Oceđene leblebije, maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckan beli luk, so i izmrvljene začine ispasirajte u blenderu. Orahe protljajte dlanovima, kako bi se kožice od oraha uklonile. Dodajte ih humusu i ponovo ispasirajte. Ukoliko je namaz previše gust, dodajte malo vode.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.