Druženje je lepše uz dobru i ukusnu hranu. Toritlju svi vole. Šareno, ukusno, zdravo, zabava može da počne!
Za testo:
- 2 šolje od 2 dl brašna
- 1 šolja vode
- po ukusu soli
- 6 kašika maslaca
U brašno dodati omekšali maslac i malo soli, pa toplom vodom umesiti glatko testo. Ostaviti ga najmanje desetak minuta da odmara, a potom ga podeliti na loptice željene veličine. Svaku lopticu razvući ukrug, pa peći u dobro zagrejanom tiganju sa obe strane po par minuta.
Za nadev:
- 300 g tunjevine (2 konzerve)
- 2 avokada
- limeta
- nekoliko listova zelene salate
- paprika (crven i žuta)
- peršunovo lišće
- so, biber
- maslinovo ulje
Sve sastojke iseckati na listiće ili komadiće i pomešati. Na kraju dodati komadiće tune, vodeći računa da se ne pretvori u kašu.
Za salsu:
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 paradajza bez ljuske
- 2 čena belog luka
- veza peršunovog lišća
- so i biber, prema ukusu
- kašičica šećera
- 3-4 kašike maslinovog ulja (suncokretovo)
Sve sastojke iseckati, pomešati i staviti u zagrejano ulje da se dinsta, petnaestak minuta ili više. Vreme ćete sami odrediti u zavisnosti koliko gust preliv želite.
U svaku tortilju stavite nadev koji ćete preliti salsom. Potom, urolajte testo, koje možete iseći na komade, što je vrlo praktično, a i dekorativno, te može poslužiti i kao predjelo. Ukoliko više volite klasiku, izborite se sa celim komadom. Svakako ćete uživati.
Fotografija: Shutterstock