Recept dana: Neobični rižoto sa cveklom i pečurkama

Dekorativno, ukusno, brzo. Obrok po vašoj meri!

SASTOJCI:

  • 200 g kuvane cvekle
  • 200 g pirinča
  • 200 g šampinjona (isečenih na četvrtine)
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 dl vina
  • 0,7 dl bujona od povrća (ili dve kocke od povrća)
  • so, biber
  • ulje

PRIPREMA:

Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati pirinač (prethodno temeljno opran) i isečene pečurke i dinstati dok pirinač ne počne da se lepi. Naliti vinom i uz mešanje kuvati na tihoj vatri. Kada vino ispari, dodati kocke od povrća, doliti vodu i kuvati uz mešanje, dok pirinač ne bude gotov. Skuvanu cveklu, izrendanu skroz tanko, dodati u skuvan pirinač i ravnomerno sve izmešati, vodeći računa da se ne napravi kaša.

Dekorišite kockicama cvekle i rukolom.

Fotografija: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.