Ne morate biti domaćica koja od testa pravi čuda da biste napravili čuvene italijanske pancerote. Za ovaj recept ne koristi se kvasac, mnogima noćna mora koja ih onespokojava u želji da naprave neki specijalitet od testa.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja jogurta
- prašak za pecivo
- 1 kasičiča soli i pola kašiče šećera
Za fil:
- 200 g šunke
- 100 g sira
- malo paradajz sosa
- origano (po ukusu)
Priprema:
U brašno dodajte prašak za pecivo, so i šećer, pa jogurt i umesite testo tako da bude rastresito i glatko. Ostavite ga pola sata da odstoji. Za to vreme, iseckajte šunku i izrendajte sir.
Oklagijom izravnjajte svaku lopticu, na jednu polovinu sipajte mešavinu šunke i sira, preklopite i krajeve utisnite viljuškom.
Ukoliko želite da ih ispržite na ulju: U većem tiganju, zagrejte dobro ulje i pržite pancetote dok ne porumene. Stavite ih na ubrus, kada ih izvadite iz tiganja, da se malo procede od ulja. Služite ih dok su tople. Ukoliko želite da ih ispečete: ostavite loptice da odstoje 30 minuta pre nego što ih izravnjate i filujete, zagrejte rernu na 200 C, premažite pancerote odozgo jednim umućenim jajetom i pecite ih oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
Foto: Shutterstock