Recept dana: Pasta sa pečurkama

 

Kada želite obrok za tili čas, ovo je savršen predlog.

Sastojci:

  • taljatele ili testenina po izboru
  • maslac ili maslinovo ulje
  • glavica crnog luk
  • 400 g šampinjona 
  • prstohvat soli i bibera 
  • nekoliko čenova belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • kačkavalj
  • parmezan (za posipanje) po želji 
  • peršunovo lišće, sitno iseckano

Priprema:

U ključalu vodu dodati malo ulja i kašičicu soli. Kada voda proključa staviti testeninu i kuvati desetak minuta ili duže (u zavisnosti da li volite manje ili više skuvanu).

Za to vreme, izdinstati glavicu sitno isečenog crnog luka. Kad luk postane staklast, dodati isečene šampinjone i posle desetak minuta začiniti ih solju i biberom. Kad voda, koju puste pečurke, ispari, skloniti sa šporeta i umešati pavlaku za kuvanje.

Kada je testenina gotova, procedite je i dodajte u tiganj, narendajte sir i dodajte malo vode. Mešajte dok se sir ne otopi i tako dobijen sos ne obloži celu pastu.

Servirajte pastu, pospite je svežim peršunom i parmezanom.

Foto: Shutterstock