Kada želite obrok za tili čas, ovo je savršen predlog.
Sastojci:
- taljatele ili testenina po izboru
- maslac ili maslinovo ulje
- glavica crnog luk
- 400 g šampinjona
- prstohvat soli i bibera
- nekoliko čenova belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- kačkavalj
- parmezan (za posipanje) po želji
- peršunovo lišće, sitno iseckano
Priprema:
U ključalu vodu dodati malo ulja i kašičicu soli. Kada voda proključa staviti testeninu i kuvati desetak minuta ili duže (u zavisnosti da li volite manje ili više skuvanu).
Za to vreme, izdinstati glavicu sitno isečenog crnog luka. Kad luk postane staklast, dodati isečene šampinjone i posle desetak minuta začiniti ih solju i biberom. Kad voda, koju puste pečurke, ispari, skloniti sa šporeta i umešati pavlaku za kuvanje.
Kada je testenina gotova, procedite je i dodajte u tiganj, narendajte sir i dodajte malo vode. Mešajte dok se sir ne otopi i tako dobijen sos ne obloži celu pastu.
Servirajte pastu, pospite je svežim peršunom i parmezanom.
Foto: Shutterstock