Recept dana: Pasta sa pečurkama

 

Kada želite obrok za tili čas, ovo je savršen predlog.

Sastojci:

  • taljatele ili testenina po izboru
  • maslac ili maslinovo ulje
  • glavica crnog luk
  • 400 g šampinjona 
  • prstohvat soli i bibera 
  • nekoliko čenova belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • kačkavalj
  • parmezan (za posipanje) po želji 
  • peršunovo lišće, sitno iseckano

Priprema:

U ključalu vodu dodati malo ulja i kašičicu soli. Kada voda proključa staviti testeninu i kuvati desetak minuta ili duže (u zavisnosti da li volite manje ili više skuvanu).

Za to vreme, izdinstati glavicu sitno isečenog crnog luka. Kad luk postane staklast, dodati isečene šampinjone i posle desetak minuta začiniti ih solju i biberom. Kad voda, koju puste pečurke, ispari, skloniti sa šporeta i umešati pavlaku za kuvanje.

Kada je testenina gotova, procedite je i dodajte u tiganj, narendajte sir i dodajte malo vode. Mešajte dok se sir ne otopi i tako dobijen sos ne obloži celu pastu.

Servirajte pastu, pospite je svežim peršunom i parmezanom.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.