Recept dana: Pasta sa pestom od sremuša i pečenih lešnika

Probajte nešto drugačije, testeninu bez mesa, bez paradajz sosa, bez pavlake za kuvanje. Savršen, aromatični ukus sremuša u kombinaciji sa pečenim lešnicima pasti daje neodoljiv, jedinstven ukus. Probajte, dopašće vam se.

Sastojci:

  • 20 listova sremuša
  • 2 kašike pečenih lešnika
  • 150 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 200 g rendanog parmezana
  • sok i kora od jednog limuna
  • 300 g testenine (fuzili)

Priprema:

Listove sremuša blanširajte u ključaloj vodi, pa ih brzo osvežite hladnom. Nežno iscedite, sitno iseckajte i stavite u procesor za hranu. Dodajte lešnike, ulje, sir i limunovu koru, a onda izmiksujte da dobijete pesto i začinite. Skuvajte testeninu, procedite je i pomešajte pestom od se i dalje grize. Procedite i unacite u pesto. Služite sa listićima parmezana preko.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.