Probajte nešto drugačije, testeninu bez mesa, bez paradajz sosa, bez pavlake za kuvanje. Savršen, aromatični ukus sremuša u kombinaciji sa pečenim lešnicima pasti daje neodoljiv, jedinstven ukus. Probajte, dopašće vam se.
Sastojci:
- 20 listova sremuša
- 2 kašike pečenih lešnika
- 150 ml hladno ceđenog maslinovog ulja
- 200 g rendanog parmezana
- sok i kora od jednog limuna
- 300 g testenine (fuzili)
Priprema:
Listove sremuša blanširajte u ključaloj vodi, pa ih brzo osvežite hladnom. Nežno iscedite, sitno iseckajte i stavite u procesor za hranu. Dodajte lešnike, ulje, sir i limunovu koru, a onda izmiksujte da dobijete pesto i začinite. Skuvajte testeninu, procedite je i pomešajte pestom od se i dalje grize. Procedite i unacite u pesto. Služite sa listićima parmezana preko.
Foto: Shutterstock