Recept dana: Pastrmka na engleski način

Ne budite oprezni, ćudljivi i plašljivi, kakva je pastrmka, već se slobodno prepustite spremanju ove kraljice među ribama.

Vrlo jednostavan recept, baš kakvi su i Englezi, bez previše komplikovanja i suvišnih sastojaka, kako bi se sačuvao prepoznatljiv ukus ribe.

Sastojci:

  • 4 pastrmke
  • 100 g putera
  • 50 g prezle 
  • sok od 1 limuna
  • so, biber
  • peršun, valašac
  • kašika začina od povrća

Priprema:

Pastrmke očistite, operite i osušite papirnim ubrusom, pa malo posolite. U limunovom soku razmutite povrtni začin, pa tom mešavinom dobro natrljajte ribu iznutra i spolja.

Složite ih u vatrostalnu činiju, podmazanu puterom, dodaje 50 ml vode i pospite naseckanim vlašcem. Pecite pokriveno aluminijskom folijom u pećnici zagrejanoj na temperaturi oko 180-200°C, dvadeset pet minuta.

U međuvremenu, na preostalom puteru kratko ispržite prezle, pa ih pospite preko već skoro pečene ribe. A možete dodati i umućenu kiselu pavlaku, pa sve još kratko zapeći u rerni. Time ćete dodatno obogatiti ovo ionako ukusan i zanimljiv obrok. 

Vratite u rernu i kratko zapecite. Ribu ukasite peršunovim lišćem i limunom i poslužite uz kuvani krompir ili neko drugo povrće.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.