Volite pohovano, a to nije zdarvo. Imamo rešenje. Umesto u dubokom ulju u kojem riba upije mnogo masnoće, pribegnite ovom još boljem načinu.
Pohovana riba, pečena u rerni biće veoma hrskava i ukusna, a ukoliko vam nedostaje sočnost možete poslužiti sa više limunovog soka ili uz preliv od pavlake i belog luka.
Sastojci:
- 500 g fileta oslića
- 5 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašike pšeničnog brašna
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika začina sa povrćem
- ulje
Za preliv:
- 250 ml kisele pavlake
- 4 čena belog luka, sitno iseckanog
- limunov sok
- sitno seckano peršunovo lišće
Priprema:
Temeljno oprati filete ribe i dobro ih prosušiti. Svaki komad začiniti solju, biberom i začinom od povrća. Pomešati kukuruzno i pšenično brašno, dodati alevu papriku. Uvaljati svaki filet ribe u tu smesu sa svih strana. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte ribu i preko svakog komada sipajte kašiku ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Preliv napravite tako što ćete u pavlaku dodati usitnjeni beli luk, maslinovo ulje, sitno seckano prešunovo lišće i sok od pola limuna. Sve ravnomerno pomešajte i sos je spreman za posluženje.
Foto: Shutterstock