Salate su uvek dobrodošle na meniju. Ne samo da su nepresušni izvor vitamina, već se i brzo prave. U zavisnosti od afiniteta možete kombinovati namirnice. Salatu možete začiniti i maslinovim ili bundevinim uljem i balzamikom sa dve kašike posnog majoneza (kako bi dobili kremastiju teksturu).
Sastojci:
- 150 g brokolija
- 150 g karfiola
- 100 g graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 150 g kuvanih leblebija
- 100 g mariniranih šampinjona
- 300 g posnog majoneza
- so i biber po ukusu
Priprema:
Brokoli i karfiol očistiti, staviti u kipuću, slanu vodu i kuvati 10 minuta. Ocediti i pod mlazom hladne vode ohladiti. Dobro ocediti. Grašak i šećerac skuvati uobičajeno, procediti i ohladiti. Šampinjone iseći na listiće. U dublju činiju staviti grašak, šećerac, leblebije, šampinjone i posoliti po ukusu. Promešati. Dodati zatim “iskickane” cvetove brokolija i karfiola, majonez i sve lagano izmešati kako bi se masa povezala. Pre služenja dobro ohladiti u frižideru.
Foto: Shutterstock