Recept dana: Preukusna pileća krem čorba

Odličan način da započnete nedeljni ručak, a može biti i samostalni obrok. Poslužite uz kiselu pavlaku i limun.

Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa, iseckanog na kockice
  • 1 veći crni luk
  • 3 šargarepe
  • 1 celer
  • 1 krompir
  • 2 pileće kocke
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber, kari
  • peršunovo lišće
  • limun
  • puter

Priprema:

Na puteru propržiti sitno seckani luk i komadiće piletine, pa dodati izrendane šargarepu, celer i krompir i dinstati petnaestak minuta. Potom smesu izblendati, vratiti u šerpu i naliti vodom (ne preterivati). Kada provri dodati začinske pileće kocke i kuvati još petnaestak minuta. Začiniti solju, biberom i karijem. Posuti sitno seckanim peršunovim liščem. Poslužiti uz kriške limuna i prepečene kockice hleba.

Foto: Shutterstock