Zasladite nedeljni ručak ovom sočnom poslasticom, čija priprema vam neće oduzeti mnogo vremena.
SASTOJCI:
- 6-7 mandarina
- 3 jajeta
- 2 šolje od 2 dl šećera
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka
- 2 šolje brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
PRIPREMA:
Mandarine oljuštiti i preseći na pola. Svaku polovinu umočiti u šećer i isečenom stranom položiti na dno kalupa obloženog pek papirom. Ređati ih u krug.
Cela jaja umutiti penasto sa šećerom, da pobele. Sipati ulje i mleko, potom dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Izmiksati, pa preliti preko mandarina. Ugrejati rernu i peći 30-40 minuta, čačkalicom proveriti da li je testo pečeno. Ukoliko izađe suva, kolač je pečen.
Ostaviti kolač da se prohladi, potom prisloniti poslužavnik i okrenuti. Pažljivo odvojiti papir za pečenje.
Ohlađen kolač seći na kriške i poslužiti.
Foto: Pexels