Sočna, dijetalna poslastica kao stvorena za jesenje dane kada je izbor jabuka u punom jeku. Bez obzira da li odaberete aromatičnije ili nešto kiselije, ukus je fantastičan, osvežavajući. Ukoliko volite da ovaj desert bude slađi, u sneg od belanaca dodajte više šećera ili ga prelijte javorovim sirupom.
SASTOJCI:
- 5-6 jabuka
- 100 g orašastih plodova (po želji)
- 6 kašičica meda
- smeđi šećer (po ukusu)
- 2 belanceta
- cimet
PRIPREMA:
Pripremite 5-6 jabuka, oljuštite ih i izdubite im sredinu. Poređajte ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Orašaste plodove (oko 100 g) sameljite ili iseckajte, pomešajte sa medom pa napunite sredinu jabuka. Pospite ih cimetom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu, od dva belanceta i dve kašike šećera (fruktoze) umutite čvrst sneg. Pečene jabuke izvadite iz rerne i svaku prekrijte snegom od belanaca, pa ih vratite u pećnicu da se zapeku još desetak minuta.
Foto: Shutterstock