Recept dana: Salata od tunjevine i pirinča idealna za dane kada ne znate šta da kuvate

Odlična ideja za obrok “na brzaka”. Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!

Sastojci:

  • 150 g integralnog pirinča
  • 2 konzerve tunjevine
  • 3 manja paradajza isečena na četvrtine ili čeri paradajza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 maslina
  • sok od jednog limuna
  • so, biber
  • peršunovo lišće, sitno iseckano
  • kukuruz šećerac 

Priprema:

Najpre skuvajte pirinač, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U oceđeni i ohlađeni pirinač dodajte sitno seckani list peršuna, komadiće tunjevine (oceđene od ulja), paradajz isečen na četvrtine, isečeni crveni luk i kukuruz šećerac. Posoliti i pobiberiti, zakiseliti sokom od limuna i preliti uljem od tunjevine (po potrebi dodati još maslinovog ulja). Odložiti u frižider da se ohladi, pa poslužiti.

Fotografija: Shutterstock