Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe. Ne samo da će vas zagrejati, već će organizmu obezbediti neophodne vitamine i sačuvati imunitet. Birajte povrće koje volite, napravite svoju kombinaciju sastojaka, jedino pravilo je da budu što raznovrsniji.
Sastojci:
- 1/2 praziluka
- 2 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 1 celer
- 1 koren peršuna
- malo kupusa, malo graška
- šoljica pirinča
- biber u zrnu
- peršunov i lovorov list
- maslinovo ulje
Priprema:
Krupnije povrće iseckajte na kockice. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite jednu rendanu šargarepu pa dodajte iseckan praziluk, prodinstajte pa kasnije dodajte ostalo povrće i još malo dinstajte. Nalijte vodom, dodajte biber u zrnu i lovorov list. Posle desetak minuta, dodajte pirinač koji ste prethodno temeljno oprali. Kada je pirinač skuvan, začinite prema ukusu i dodajte sitno seckano peršunovo lišće. Poslužite uz prepečen hleb i kiselu pavlaku.
Foto: Shutterstock