Recept dana: Šarena čorba

Tokom hladnih zimskih dana nema ništa bolje i korisnije od tanjira tople čorbe. Ne samo da će vas zagrejati, već će organizmu obezbediti neophodne vitamine i sačuvati imunitet. Birajte povrće koje volite, napravite svoju kombinaciju sastojaka, jedino pravilo je da budu što raznovrsniji.

Sastojci:

  • 1/2 praziluka
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 1 celer
  • 1 koren peršuna
  • malo kupusa, malo graška
  • šoljica pirinča
  • biber u zrnu
  • peršunov i lovorov list
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krupnije povrće iseckajte na kockice. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite jednu rendanu šargarepu pa dodajte iseckan praziluk, prodinstajte pa kasnije dodajte ostalo povrće i još malo dinstajte. Nalijte vodom, dodajte biber u zrnu i lovorov list. Posle desetak minuta, dodajte pirinač koji ste prethodno temeljno oprali. Kada je pirinač skuvan, začinite prema ukusu i dodajte sitno seckano peršunovo lišće. Poslužite uz prepečen hleb i kiselu pavlaku.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.