Recept dana: savršene špagete italijanskog restorana Mozza

Buon appetito!

Sastojci:

  • Špageti – 150 g.
  • Veliki zreli paradajz – 1 kom.
  • Pire paradajz – 150 g.
  • Beli luk – 2 čena
  • Origano – 1/3 kašičice
  • Sveži bosiljak – 6-8 listova
  • Maslinovo ulje – 30 ml
  • Šećer – 1/2 kašičice
  • So po ukusu
  • Crvena paprika po ukusu
  • Tvrdi sir – 40 g.
  • Puter – 30 g.

Način kuvanja:

Paradajz potopite u vrelu vodu na 10 sekundi, isperite hladnom vodom i uklonite koru. Isecite paradajz na kockice od 1 cm.

Na maslinovom ulju lagano pržite tanke kriške belog luka, dodajte seckani paradajz i pržite 1-2 minuta.

Dodajte pasirani paradajz, začine. Kuvajte 2 minuta.

Skuvajte špagete u skladu sa uputstvima (obično 8-9 minuta u slanoj vodi).

Prebacite pripremljene špagete u sos, dodajte nekoliko kašika ukuvane vode za špagete i kuvajte, lagano mešajući, 1-2 minuta. Ako je sos pregust, dodajte još vode.

Začinite solju, maslacem i sirom.

Poslužite u dve posude, pospite preostalim sirom, ukrasite svežim bosiljkom. Prelijte maslinovim uljem. Po potrebi dodajte škampe.

 

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.