Starinski recept u kome su jabuke obučene u kućnu haljinu, takozvani šlafrok, iliti pohovane jabuke. Kako god je zvali, svi obožavaju ovu poslasticu.
Sastojci:
- 3 nakisele jabuke (isečene na tanke komade)
- 2 jajeta
- na vrh noža soli
- kašika šećera
- 400 g brašna
- mleko, kisela voda
- ulje za prženje
Za posipanje:
- šećer u prahu
- cimet
Priprema:
Oljuštiti jabuke i iseći na tanje kolutove ili režnjeve. Umutiti testo od navedenih sastojaka, kao za palačinke, ali nešto malo gušće, tako da ne klizi sa jabuke. Umakati komade jabuke u testo i peći na vrelom ulju, po par minuta sa svake strane. Pečene jabuke stavljati na ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće, pa posuti šećerom u prahu i cimetom.
Foto: Shutterstock