Recept dana: Slasne jabuke u šlafroku

Starinski recept u kome su jabuke obučene u kućnu haljinu, takozvani šlafrok, iliti pohovane jabuke. Kako god je zvali, svi obožavaju ovu poslasticu.

Sastojci:

  • 3 nakisele jabuke (isečene na tanke komade)
  • 2 jajeta
  • na vrh noža soli
  • kašika šećera
  • 400 g brašna
  • mleko, kisela voda
  • ulje za prženje

Za posipanje:

  • šećer u prahu
  • cimet

Priprema:

Oljuštiti jabuke i iseći na tanje kolutove ili režnjeve. Umutiti testo od navedenih sastojaka, kao za palačinke, ali nešto malo gušće, tako da ne klizi sa jabuke. Umakati komade jabuke u testo i peći na vrelom ulju, po par minuta sa svake strane. Pečene jabuke stavljati na ubrus, kako bi se ocedio višak masnoće, pa posuti šećerom u prahu i cimetom.

Foto: Shutterstock