Recept dana: Slasni fileti soma sa prelivom od spanaća

Bar jednom nedeljno neka se riba nađe na vašem meniju. Brzo se priprema, ukusna je i zdrava, i odlično se kombinuje sa ostalim povrćem.

Sastojci:

  • 1 kg fileta soma
  • 500 g spanaća
  • so, biber
  • glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • pavlaka za kuvanje

Priprema:

Filete soma oprati i osušiti ubrusom. Začiniti ih solju i biberom i ostaviti sa strane. Najbrži način je da ribu ispečete na teflon tiganju, a možete i u rerni.

Izdinstati glavicu sitno iseckanog luka, pa kad postane staklast dodati prethodno skuvani i sitno isečen spanać. Dinstati oko deset minuta, dolivajući pomalo vode u kojoj se kuvao spanać ili mleka. Začiniti solju, biberom, belim lukom i na kraju dodati pavlaku za kuvanje. Kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne.

Ribu preliti spanaćem i poslužiti.

Foto: Shutterstock