Bar jednom nedeljno neka se riba nađe na vašem meniju. Brzo se priprema, ukusna je i zdrava, i odlično se kombinuje sa ostalim povrćem.
Sastojci:
- 1 kg fileta soma
- 500 g spanaća
- so, biber
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- pavlaka za kuvanje
Priprema:
Filete soma oprati i osušiti ubrusom. Začiniti ih solju i biberom i ostaviti sa strane. Najbrži način je da ribu ispečete na teflon tiganju, a možete i u rerni.
Izdinstati glavicu sitno iseckanog luka, pa kad postane staklast dodati prethodno skuvani i sitno isečen spanać. Dinstati oko deset minuta, dolivajući pomalo vode u kojoj se kuvao spanać ili mleka. Začiniti solju, biberom, belim lukom i na kraju dodati pavlaku za kuvanje. Kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne.
Ribu preliti spanaćem i poslužiti.
Foto: Shutterstock