Predivan, aromatičan desert koji ćete s lakoćom napraviti i imati nekoliko dana da se sladite.
Sastojci:
- 2 šolje rendane bundeve
- 1 šolja šećera
- 2 šolje brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 dl ulja
- 2 kašike oraha (seckanih ili mlevenih)
- pola šolje suvog grožđa
- cimet (po ukusu)
Za premaz:
- džem od kajsija
- mleveni orasi
Priprema:
U dubljoj činiji pomešajte rendanu bundevu, šećer i prašak za pecivo, pa ostavite u frižider oko pola sata kako bi bundeva upila šećer i pustila sok. Potom, u tu masu dodajte brašno, ulje, orahe i suvo grožđe i sve ravnomerno izmešajte.
Smesu sipajte u plah obložen papirom za pečenje ili podmazan uljem i brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Ispečen kolač malo prohladiti pa premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Foto: Shutterstock