Ukoliko nemate ideju za kuvanje ili vam nije do pripremanja hrane, evo ideje. Za samo 15 minuta, jelo će biti na stolu, a vi ćete sa svojim najmilijima uživati u njemu i imati vremena za neke druge željene aktivnosti. Naravno, njoke ćete kupiti gotove. Ma koliko da nisu kao što ih vaša mama ili baka prave, vrlo su prihatljivo rešenje, a i ukus im je sasvim dobar, skoro kao domaće.
Jednostavan obrok sa jednostavnim sastojcima. Možete ga upotpuniti nekim zelenim povrćem, poput brokolija ili bebi spanaća, čime ćete dobiti više hraljivih sastojaka i lepši, zelenkastiji izgled.
Sastojci:
- 1 kockica maslaca
- 3 čena belog luka (usitnjena)
- 120 ml (pola čaše) belog vina
- pola kašičice senfa
- 500 g njoka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g parmezana
- so, biber
- peršunovo lišće, sitno seckano
- kašičica mešanih začina po želji
Po želji dodati:
- brokoli (nekoliko cvetova) ili bebi spanać (po želji), kratko obaren
Priprema:
Kockicu maslaca staviti da se otopi u dublji tiganj. Nakon što se razlije, dodajte mleveni beli luk i malo ga propržite. Nakon toga, dodajte belo vino, senf i italijanske začine po želji. Dobro promešati, pa dodati njoke. Smanjite temperaturu kuvanja i ostaviti namirnice da se termički obrade jedno pet minuta. Nakon toga, dodajte narezani parmezan. Ostaviti parmezan da se sjedini sa smesom, kako bi sos dobio kremastu strukturu – ne puno, par minuta. Njoke služiti dok su tople.
Foto: Shutterstock