Recept dana: Sočni svinjski kare u umaku od nara

Sezona je nara i pravo vreme da ga uvrstite u jelovnik. Meso u komadu, pečeno u rerni, odlična je ideja za dane vikenda, a kad mu dodate još koji krompir, nema ništa lepše. A kako bi sve dodatno začinili i jelu dali neobičnu, osvežavajuću notu, sos od ovog južnog voća je naš izbor.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog karea u komadu
  • 1-2 kašike mešavine začina
  • 2 čena belog luka
  • ½ kašičice bibera
  • 3 kašike ulja
  • 100 ml soka od nara
  • 50 g putera
  • 2-3 kašike soka od limuna
  • 20 g zrna očišćenog nara

Priprema:

Meso marinirajte mešavinom začina, belim lukom i biberom. Prelijte zagrejanim uljem, sipajte oko 100 ml tople vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta. Prelijte sokom od nara i nastavite da pečete meso dok ne omekša, po potrebi meso podlijte vodom. Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mesto. Umak procedite i stavite u manju posudu. Dodajte puter, limunov sok i kuvajte desetak minuta. Umešajte zrna nara i njime prelijte isečene tople kotlete. Poslužite uz salatu po želji.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.