Ako volite kokos, ovo je poslastica za vas. Ne zahteva mnogo vremena da je napravite, izdašna je i savršen slatkiš koji može da stoji, tako da tokom cele nedelje možete da se sladite.
Sastojci:
Podloga:
- 150 ml mleka
- 120 g šećera
- 125 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
Sloj od kokosa:
- 150 ml mleka
- 120 g šečera
- 150 g margarina
- 250 g kokosovog brašna
Čokoladni preliv:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Podlogu za štanglice napravićete tako što ćete prokuvati mleko, šećer i margarin, dodati mleveni keks, sjediniti sastojke i dobijenu smesu razvući na odgovarajućoj tacni na koju ste stavili masnu hartiju (papir za pečenje) ili foliju.
Drugi sloj napravite na isti način i razvucite ga preko podloge. Rukama sve dobro pritisnite kako bi se slojevi lepo povezali. Na kraju, napraviti glazuru od čokolade i preliti kolač. Ostaviti da se ohladi, pa odložiti na hladno mesto (može u zamrzivaču oko sat vremena), kako bi se lepo formirao i lakše sekao (da se ne rasipa).
Foto: Shutterstock