Recept dana: Teletina u umaku od paradajza

Sočno meso dobiće poseban ukus uz obilje začina, kiselkastu aromu vina i paradajza. Možete uzeti veću količinu mesa i napraviti ručak za dva dana.

SASTOJCI:

  • 800 g telećeg ili junećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka (sitno iseckanog)
  • 3 čena pasiranog belog luka
  • 200 g paradajz pirea
  • 150 ml crvenog ili belog vina
  • litar i po goveđe supe (kocka) ili vode
  • so, biber, začinsko bilje, crvena dimljena ili sveža paprika
  • grančica ruzmarina i majčina dušica
  • sitno iseckan peršun, ulje

PRIPREMA:

Meso oprati, iseći na komade, očistiti od viška masnoće, posuti suvim začinom, crvenom dimljenom paprikom i biberom. Sve izmešati i ostaviti u frižider da odstoji bar dva sata (najbolje preko noći). U šerpu sipati malo ulja, zagrejati ga i propržiti meso sa obe strane, samo da porumeni. Meso odložiti u činiju i poklopiti. U isto ulje dodati iseckan crni i beli luk i pržiti dok ne omekša, pa naliti  vino. Potom, dodati paradajz pire i kuvati zajedno dok polovina tečnosti ne uvri, dodati meso, naliti supom ili vodom, samo da tečnost prekrije meso, dodati sveže začinsko bilje i kuvati dok meso ne omekša i sos se ne zgusne.

Fotografija: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.