Ova zanimljiva kombinacija će vas oduševiti, čak i one koji ne vole opori ukus prokelja, jer u fuziji sa slatkastom kruškom i brusnicom dobija potpuno novi ukus.
Sastojci:
Za dresing:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 kašike senfa
- 1/4 kašičica šećera
- 1 čen belog luka
- malo morske soli
- sveže mleveni biber
Za salatu:
- 400 g nasečenog prokelja
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kruška isečena na tanje kriške
- 1 šaka sušenih brusnica
- morska so
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
Za pripremu dresinga u manju teglu stavite sve navedene sastojke, dobro zatvorite i snažno protresite. Suve brusnice stavite u manju činiju, prelijte vrelom vodom i natopite pet minuta. Ocedite i ostavite sa strane. Krušku očistite od semenki i isecite na tanke kriške.
U veći tiganj, zagrejan na srednje jakoj vatri, ulijte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte nasečeni prokelj i uz mešanje pržite oko pet minuta, da malo omekša. Sklonite sa ringle i pospite solju i biberom. Dodajte krušku i brusnice, polijte pripremljenim dresingom po ukusu, pažljivo promešajte i još malo pobiberite.
Foto: Shutterstock