Recept dana: Tradicionalne paprike punjene sirom i krompirom

Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika ili babura
  • 4 veća krompira
  • glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 400 g feta sira (ili nekog drugog slanog, prema ukusu)
  • kisela pavlaka
  • 2 jaja
  • so, biber
  • biljni začin, bosiljak ili origano
  • peršunovo lišće, sitno seckano

Priprema:

Paprike operite i očistite od koštica. Možete ih puniti u komadu ili presečene na pola.

Krompir oljuštite, pa izrendajte na krupno rende, kao i šargarepu, pa sve propržite na izdinstanoj glavici luka, sitno isečenoj.

Sir pomešajte sa pavlakom i jajima, dodajte začine po ukusu i izmešajte sa prohlađenim krompirom i šargarepom. Napunjene paprike zatvorite kolutovima paradajza ili parčićima paprike, poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Jednako su ukusne i tople i hladne.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.