Iskoristite sezonu ovog hrskavog povrća punog vitamina C.
Sastojci:
- 6 crvenih paprika ili babura
- 4 veća krompira
- glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 400 g feta sira (ili nekog drugog slanog, prema ukusu)
- kisela pavlaka
- 2 jaja
- so, biber
- biljni začin, bosiljak ili origano
- peršunovo lišće, sitno seckano
Priprema:
Paprike operite i očistite od koštica. Možete ih puniti u komadu ili presečene na pola.
Krompir oljuštite, pa izrendajte na krupno rende, kao i šargarepu, pa sve propržite na izdinstanoj glavici luka, sitno isečenoj.
Sir pomešajte sa pavlakom i jajima, dodajte začine po ukusu i izmešajte sa prohlađenim krompirom i šargarepom. Napunjene paprike zatvorite kolutovima paradajza ili parčićima paprike, poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Jednako su ukusne i tople i hladne.
Foto: Shutterstock