Iskoristite sezonu ovog predivnog povrća i uverite se da s razlog nosi epitet kraljice jeseni.
Sastojci:
- 400 g očišćene bundeve
- 2 srednja krompira
- glavica crnog luka
- 200 g pavlake za kuvanje
- so, biber, začin od povrća
- muskatni oraščić
Priprema:
Na malo ulja izdinstajte glavicu sitno iseckanog luka, dodajte kockice bundeve i krompira, te nalijte vodu da sadržaj ogrezne i kuvajte. Posolite i pobiberite. Kada krompir i bundeva budu skuvani, ispasirajte ih mikserom ili u blenderu, tako da dobijete ujednačenju, kompaktnu smesu, bez grudvica. Smesu vratite na šporet, dodajte muskatni oraščić (prema ukusu) i pustite da proključa, pa umešajte pavlaku za kuvanje i sitno seckano peršunovo lišće.
Poslužite uz kockice prepečenog hleba.
Foto: Shutterstock