Čak i ako niste veliki fan ribljih specijaliteta, napravite izuzetak i neka losos bude na vašem meniju. Blagotvoran je za celokupno zdravlje, a ukus očaravajući
Sastojci:
- 500 g lososa (2 parčeta)
- 700 g krompira
- maslinovo ulje
- beli luk (po ukusu)
- kašika aleve paprike
- ruzmarin
- majčina dušica
- so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na listiće ili na veće komade. Pomešajte sa maslinovim uljem, solju, biberom i začinima. U podmazani pleh ređajte krompir, tako što ćete između komadića krompira staviti beli luk koji ste krupnije iseckali. Prelijte sa šoljom vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče dok ne dobije koricu, ali vodite računa da se ne prepeče. Kada je krompir pečen, izvadite ga iz rerne i preko njega stavite dva parčeta lososa, koji ste prethodno začinili solju, maslinovim uljem i začinima. Vratite u rernu da se peče oko 10 minuta. Ukoliko volite da bude rešije pečen, duže ga ostavite u pećnici. Poslužite uz vašu omiljenu salatu, a kriške limuna su obavezne.
Fotografija: Shutterstock