Recept dana: Zapečeni punjeni batat

Slatkast ukus ovog duguljastog krompira daje poseban šmek ovom jelu, a ideja za nadev je mnogo.

Sastojci:

  • 4 srednja batata (oko 1,5 kg)

1. Nadev sa tunom

  • karamelizovani luk
  • masline bez koštica
  • rendani kačkavalj
  • puter
  • konzerva tune

2. Meksički nadev

  • bolonjez umak ili mešano mleveno meso
  • 2 kašike kukuruza šećerca
  • 2 kašike crvenog pasulja
  • rendani kačkavalj
  • malo maslaca

3. Punjenje sa piletinom

  • pečeni pileći file
  • nekoliko šampinjona
  • 2 kašike graška
  • 2 kašike pesto umaka
  • malo feta sira
  • nekoliko čeri paradajza

Priprema:

Batate operite i obrišite suvom krpom i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni pecite ih na 180 stepeni oko 45 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Ne morate se striktno držati recepta, već iskoristite namirnice koje imate u frižideru ili su vam preostale od ručka.

Kada je batat pečen, prepolovite ga i viljuškom lagano izvadite “meso” i pomešajte sa malo maslaca i začinite. Dodajte željene namirnice, narendajte sir, vratite u rernu i pecite, na 180 stepeni, dok se sir ne otopi.

Foto: Shutterstock

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.