Slatkast ukus ovog duguljastog krompira daje poseban šmek ovom jelu, a ideja za nadev je mnogo.
Sastojci:
- 4 srednja batata (oko 1,5 kg)
1. Nadev sa tunom
- karamelizovani luk
- masline bez koštica
- rendani kačkavalj
- puter
- konzerva tune
2. Meksički nadev
- bolonjez umak ili mešano mleveno meso
- 2 kašike kukuruza šećerca
- 2 kašike crvenog pasulja
- rendani kačkavalj
- malo maslaca
3. Punjenje sa piletinom
- pečeni pileći file
- nekoliko šampinjona
- 2 kašike graška
- 2 kašike pesto umaka
- malo feta sira
- nekoliko čeri paradajza
Priprema:
Batate operite i obrišite suvom krpom i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni pecite ih na 180 stepeni oko 45 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Ne morate se striktno držati recepta, već iskoristite namirnice koje imate u frižideru ili su vam preostale od ručka.
Kada je batat pečen, prepolovite ga i viljuškom lagano izvadite “meso” i pomešajte sa malo maslaca i začinite. Dodajte željene namirnice, narendajte sir, vratite u rernu i pecite, na 180 stepeni, dok se sir ne otopi.
Foto: Shutterstock