Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati – postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka. Šef Brendon Džonson je objavio recept za lepinje, vrlo jednostavne za pripremu, i oduševio više od 193 hiljada ljudi koji su recept isprobali i odmah podelili. „Nemate hleba? Ovo je najjednostavniji način da ga spremite. Jeftin je i možete preživeti teška vremena. Moja porodica je na njemu preživljavala“, napisao je Džonson. Potrebni su vam samo brašno, puter ili ulje i prašak za pecivo. Malo soli i voda se podrazumevaju. Za šest hlepčića odvojte 250 g brašna, 240 ml vode, kašiku praška za pecivo i kašičicu soli. Sastojke mešajte dok ne dobijete testo nalik onom za picu. Ostavite ga u posudi pola sata do sat. Potom ga podelite na šest jednakih delova i razvucite na pobrašnjanoj podlozi. Mora biti debljine tortilje. Stavite ih u rernu, prethodno zagrejanu na 180°C. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju, pa okrenite da jednako potamne i s druge strane. Gotove i ohlađene lepinjice možete zamrnuti za neki drugi dan.
Povezane teme
Jesenji ručak u trendu: Pohovani celer sa citrusima i renom
Ana Vlatković voli da kuva, a podjednako (ako ne i više), voli i da jede. Začetnica najpopularnijeg food bloga kod nas, gourmana.com, otkriva svoje kulinarske tajne i donosi nam ideje za savršene sezonske delikatese.
Da li čokolada izaziva glavobolje?
Istražite skrivene okidače u čokoladi koji mogu uticati na vaše zdravlje.
Jesenji ručak u trendu: Pakeri i ragu od junećih rebara u crnom vinu
Ana Vlatković voli da kuva, a podjednako (ako ne i više), voli i da jede. Začetnica najpopularnijeg food bloga kod nas, gourmana.com, otkriva svoje kulinarske tajne i donosi nam ideje za savršene sezonske delikatese
Jesenji doručak u trendu: Mekana kajgana sa goveđom pršutom na tostu
Ana Vlatković voli da kuva, a podjednako (ako ne i više), voli i da jede. Začetnica najpopularnijeg food bloga kod nas, gourmana.com, otkriva svoje kulinarske tajne i donosi nam ideje za savršene sezonske delikatese
Jesenja užina u trendu: Bread pudding od kroasana
Ana Vlatković voli da kuva, a podjednako (ako ne i više), voli i da jede. Začetnica najpopularnijeg food bloga kod nas, gourmana.com, otkriva svoje kulinarske tajne i donosi nam ideje za savršene sezonske delikatese
Topli napitak od bundeve za spooky sezonu
Jesen donosi sa sobom mirisne note i tople boje, a jedan od najboljih načina da uživate u ovoj sezoni je kroz ukusne napitke.
Kolač sa bundevom i začinima
Uz toplinu začina poput cimeta, muškatnog oraščića i karamele, jesen je savršeno vreme da se prepustite pripremi slasnih delikatesa
Miele organizovao još jedan kulinarski izazov
Miele Experience Centar u Beogradu na vodi ponovo je bio mesto susreta novinara- kulinarskih entuzijasta, zanimljivih recepata i sjajnih ukusa
Dodavanje soli u kafu možda će postati vaš novi omiljeni jutarnji trik
Ovih dana pojavio se novi trik sa kafom, koji preplavljuje internet: dodavanje soli u omiljeni jutarnji napitak.
Lidl i Mihail Dudaš sa posetiocima Ade Ciganlije razgovarali o osvešćenoj ishrani
Mihail Dudaš udružio je snage sa kompanijom Lidl Srbija, pa je danas na Adi Ciganliji razgovarao sa prolaznicima o zdravim životnim navikama
Frozen whipped coffee: Kako da spremite viralni nes
U ovom vodiču, otkrićete jednostavan recept za pripremu Frozen Whipped Coffee koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću