Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati – postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka. Šef Brendon Džonson je objavio recept za lepinje, vrlo jednostavne za pripremu, i oduševio više od 193 hiljada ljudi koji su recept isprobali i odmah podelili. „Nemate hleba? Ovo je najjednostavniji način da ga spremite. Jeftin je i možete preživeti teška vremena. Moja porodica je na njemu preživljavala“, napisao je Džonson. Potrebni su vam samo brašno, puter ili ulje i prašak za pecivo. Malo soli i voda se podrazumevaju. Za šest hlepčića odvojte 250 g brašna, 240 ml vode, kašiku praška za pecivo i kašičicu soli. Sastojke mešajte dok ne dobijete testo nalik onom za picu. Ostavite ga u posudi pola sata do sat. Potom ga podelite na šest jednakih delova i razvucite na pobrašnjanoj podlozi. Mora biti debljine tortilje. Stavite ih u rernu, prethodno zagrejanu na 180°C. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju, pa okrenite da jednako potamne i s druge strane. Gotove i ohlađene lepinjice možete zamrnuti za neki drugi dan.
Povezane teme

Kremasti avokado tost sa jajima i dimljenim lososom
Ako tražite ukusan i hranljiv doručak koji je istovremeno brz i ukusan, ovaj kremasti avokado tost sa jajem i dimljenim lososom je odgovor

Omlet sa spanaćem i fetom u tortilji
Ništa ne može biti bolje od hranljivog i ukusnog doručka .Omlet sa spanaćem i fetom u tortilji je savršen izbor

6 namirnica za koje mislite da su bogate proteinima, ali zapravo nisu
Svi znamo da su proteini ključni za izgradnju mišića, regeneraciju i održavanje energije tokom dana. Ali ove namirnice nisu njihov izvor

Da li ste probali arančine?
Arančine su jedan od najpoznatijih sicilijanskih specijaliteta, koji savršeno kombinuje hrskavu spoljašnjost i mekanu unutrašnjost

Sočni kolač od pomorandže i badema, bez trunke brašna
Nimalo nije komplikovan za pripremu, pa slobodno isprobajte ovaj recept koji je osvojio i najveće sladokusce.

Novogodišnje gastro putovanje: Budimpešta
Osnivačica čuvenog bloga "Gourmana" Ana Vlatković vodi nas na gastronomsko putovanje u prestonicu Mađarske

Recept za raw cimet rolnice
Raw cimet rolnice su savršen spoj zdravih sastojaka i nezaboravnog ukusa, idealne za sve ljubitelje veganske i sirove ishrane

Restoran GIG postao simbol vrhunskog fine dining iskustva u Beogradu, prema Mišelinovom vodiču
Restoran GIG, poznat po svojoj fine dining kuhinji, postigao je neverovatan uspeh uvrštavanjem u prestižnu listu Mišelinovih preporuka

Ekskluzivno: Praznično iznenadjenje Gorkog Lista
Legendarni biter lansirao ekskluzivno limitirano izdanje boce kojom otkriva deo svog dugo čuvanog tajnog sastava