Recept za najukusniju pikantnu piletinu

Umak od soja sosa sa fuzijom začina ovo jelo čini jedinstvenim i daje mu očaravajući ukus!

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika susama
  • 2 čena belog luka
  • kašika rendanog đumbira
  • so, biber, začinsko bilje, korijander
  • peršunovo lišće
  • 200 g pirinča
  • 300 g brokolija 

Priprema:

Pileće belo meso isecite na kockice, začinite ga i ostavite da odstoji bar pola sata (kako bi upilo sve mirise, meso bilo sočnije). Zagrejte tiganj sa malo ulja i dodajte piletinu da se peče (dok ne porumeni sa svih strana) oko osam minuta. Dodajte đumbir, usitnjeni beli luk i smeđi šećer. Posle minut, sipajte soja sos. Kuvajte nekoliko minuta dok umak ne postane gušći. Na kraju dodajte proprženi susam, peršunovo lišće i korijander. Poslužite uz bareni brokoli ili drugo povrće i pirinač.

Fotografija: Shutterstock