Umak od soja sosa sa fuzijom začina ovo jelo čini jedinstvenim i daje mu očaravajući ukus!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika susama
- 2 čena belog luka
- kašika rendanog đumbira
- so, biber, začinsko bilje, korijander
- peršunovo lišće
- 200 g pirinča
- 300 g brokolija
Priprema:
Pileće belo meso isecite na kockice, začinite ga i ostavite da odstoji bar pola sata (kako bi upilo sve mirise, meso bilo sočnije). Zagrejte tiganj sa malo ulja i dodajte piletinu da se peče (dok ne porumeni sa svih strana) oko osam minuta. Dodajte đumbir, usitnjeni beli luk i smeđi šećer. Posle minut, sipajte soja sos. Kuvajte nekoliko minuta dok umak ne postane gušći. Na kraju dodajte proprženi susam, peršunovo lišće i korijander. Poslužite uz bareni brokoli ili drugo povrće i pirinač.
Fotografija: Shutterstock