Recept za raw cimet rolnice

Raw cimet rolnice su savršen spoj zdravih sastojaka i nezaboravnog ukusa, idealne za sve ljubitelje veganske i sirove ishrane. Inspirisane popularnim Erewhon receptom, ove rolnice ne zahtevaju pečenje, a ipak pružaju bogatstvo ukusa zahvaljujući kombinaciji indijskih oraha, urmi, kokosa i, naravno, mirisnog cimeta. Brzo se pripremaju, a njihova mekanost i slatkoća oduševiće svakog ko voli da uživa u zdravim poslasticama. Bilo da ih pripremate kao užinu, doručak ili dezert, ove rolnice će vas oduševiti jednostavnošću i savršenim balansiranim ukusima.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 šolja indijskih oraha (potopljenih u vodi 4-6 sati)
  • 1 šolja urmi (potopljenih u vodi 10 minuta, odstranjeni koštice)
  • 1/2 šolje kokosovog brašna
  • 1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1/4 šolje javorovog sirupa (ili meda, po želji)
  • Prstohvat soli

Za fil:

  • 1/2 šolje urmi (potopljenih u vodi 10 minuta, odstranjeni koštice)
  • 1 kašičica cimeta u prahu
  • 1/4 šolje kokosovog brašna
  • 1 kašičica kokosovog ulja (otopljenog)
  • 2 kašičice javorovog sirupa (ili meda, po želji)
  • Prstohvat soli

Za preliv:

  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • 1/2 kašičice vanilin ekstrakta

Priprema:

  1. Priprema testa:
    • U blenderu pomešajte potopljene indijske orahe i urme dok ne dobijete glatku smesu.
    • Dodajte kokosovo brašno, kokosovo ulje, vanilu, javorov sirup i prstohvat soli, pa blendujte još nekoliko sekundi dok se sve dobro sjedini.
    • Na plastičnoj foliji ili papiru za pečenje, ravnomerno rasporedite smesu u obliku pravougaonika debljine oko 1 cm.
  2. Priprema fila:
    • U blenderu blendujte potopljene urme dok ne postanu glatke.
    • Dodajte cimet, kokosovo brašno, kokosovo ulje, javorov sirup i prstohvat soli, pa blendujte dok sve ne postane kremasto.
    • Ravnomerno nanesite fil na pripremljeno testo.
  3. Rolovanje:
    • Pažljivo, uz pomoć papira za pečenje, urolajte testo sa filom u čvrst rolat. Pomoću oštrog noža iseckajte rolat na jednake delove (otprilike 10-12 rolnica).
  4. Preliv:
    • U maloj posudi, pomešajte kokosovo ulje, javorov sirup i vanilin ekstrakt. Prelijte rolnice pre nego što ih poslužite.
  5. Hlađenje:
    • Stavite rolnice u frižider na 30-60 minuta da se stegnu i postanu čvršće.

Uživajte u zdravim, sirovim, veganskim cimet rolnicama! Savršen su izbor za doručak, užinu ili čak kao dezert, a bez potrebe za pečenjem!

foto: Erewhon promo

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.