Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednostavne recepte za ukusne deserte.
Sada je sa nama podelio recepte za kolačiće sa čokoladom i mafine sa bananama.
Čokoladni kolačići
Potrebno nam je (za 20 kolačića):
100 g smeđeg šećera
50 g kokosovog šećera
200 g brašna
2 g praška za pecivo
75 g čokoladnih kapi za pečenje (čokoladne kapi su mali komadići čokolade u obliku kapi)
100 g putera
1 jaje
5 g soli
Istopite puter, dodajte ostatak sastojaka i izmešajte. Oblikujte kuglice otprilike 25 g. Pecite 6 minuta na 180 stepeni.
Banana mafin
Potrebno je:
3 banane
50 g meda
4 jajeta
230 g šećera
Prstohvat soli
130 g pavlake
160 g brašna
4 g praška za pecivo
50 g putera
Banane narežite na krugove. Pržite banane, dodajte med i karamelizujte ih. Zatim ostavite da se ohlade. U posudu dodajte jaja, šećer i so. Sadržaj umutite mikserom 10 minuta na srednjoj brzini. Zatim dodajte pavlaku, brašno, prašak za pecivo i puter. Dodajte banane i sve izmešajte. Podmažite kalup maslacem i pospite brašnom. Stavite sadržaj i pecite kolač 5 minuta na temperaturi od 190 stepeni. Zatim ostavite da se peče 35 minuta na temperaturi od 165 stepeni i 8 minuta dok se ne dobije zlatna kora.
Mladi poslastičar Gaetan Fjar rođen je 1989. godine. Brzo je razvio svoje profesionalne veštine, što mu je pomoglo da izgradi sjajnu karijeru. Gaetan je 2014. godine postao kuvar restorana Hôtel Fouquet’s Barrière Le Diane, a zatim je radio kao kuvar u Grand hotelu Cap Ferrat Four Seasons, a 2018. godine Gaetan je pozvan u Pariz da postane šef legendarne poslastičare LUTETIA PARIS Palace. Gaetan Fjar trenutno radi u hotelu erre Blanche Hotel Spa Golf Resort, smeštenom u Turretu, na 35 minuta vožnje od Nice i Kana.
Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort
Pored dara i talenta da priprema neke od najukusnijih deserta na svetu, Gaetan ima mnogo profesionalnih nagrada i titula. Dugi niz godina je učesnik raznih međunarodnih takmičenja. Posebno treba primetiti pobedu Gaetana Fjara na Svetskom prvenstvu Mondial des Arts Sucres 2014. godine, koja mu je otvorila nove mogućnosti za razvoj u konditorskoj industriji.
antennadaily.ru