Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednostavne recepte za ukusne deserte.

Sada je sa nama podelio recepte za kolačiće sa čokoladom i mafine sa bananama.

Čokoladni kolačići

Potrebno nam je (za 20 kolačića):

100 g smeđeg šećera

50 g kokosovog šećera

200 g brašna

2 g praška za pecivo

 75 g čokoladnih kapi za pečenje (čokoladne kapi su mali komadići čokolade u obliku kapi)

100 g putera

1 jaje

5 g soli

Istopite puter, dodajte ostatak sastojaka i izmešajte. Oblikujte kuglice otprilike 25 g. Pecite 6 minuta na 180 stepeni.

Banana mafin

Potrebno je:

3 banane

50 g meda

4 jajeta

230 g šećera

Prstohvat soli

130 g pavlake

160 g brašna

4 g praška za pecivo

50 g putera

Banane narežite na krugove. Pržite banane, dodajte med i karamelizujte ih. Zatim ostavite da se ohlade. U posudu dodajte jaja, šećer i so. Sadržaj umutite mikserom 10 minuta na srednjoj brzini. Zatim dodajte pavlaku, brašno, prašak za pecivo i puter. Dodajte banane i sve izmešajte. Podmažite kalup maslacem i pospite brašnom. Stavite sadržaj i pecite kolač 5 minuta na temperaturi od 190 stepeni. Zatim ostavite da se peče 35 minuta na temperaturi od 165 stepeni i 8 minuta dok se ne dobije zlatna kora.

Mladi poslastičar Gaetan Fjar rođen je 1989. godine. Brzo je razvio svoje profesionalne veštine, što mu je pomoglo da izgradi sjajnu karijeru. Gaetan je 2014. godine postao kuvar restorana Hôtel Fouquet’s Barrière Le Diane, a zatim je radio kao kuvar u Grand hotelu Cap Ferrat Four Seasons, a 2018. godine Gaetan je pozvan u Pariz da postane šef legendarne poslastičare LUTETIA PARIS Palace. Gaetan Fjar trenutno radi u hotelu erre Blanche Hotel Spa Golf Resort, smeštenom u Turretu, na 35 minuta vožnje od Nice i Kana.

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort 

Pored dara i talenta da priprema neke od najukusnijih deserta na svetu, Gaetan ima mnogo profesionalnih nagrada i titula. Dugi niz godina je učesnik raznih međunarodnih takmičenja. Posebno treba primetiti pobedu Gaetana Fjara na Svetskom prvenstvu Mondial des Arts Sucres 2014. godine, koja mu je otvorila nove mogućnosti za razvoj u konditorskoj industriji.

antennadaily.ru

Politika kolačića

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.