Roštilj bez mesa: Isprobajte nešto drugačije i oduševite goste

Grilovani sir, avokado na žaru i ananas - meso ne mora da bude jedini izbor za roštilj.

Namirnice za koje nikada niste pomislili da mogu na roštilj, zapravo mogu biti vaš as u rukavu. Predlažemo da isprobate sledeće recepte:

GRILOVANI SIR

Neće se svaki sir istopiti na roštilju, pa bi najbolje bilo da koristite polutvrdi slani sir, koji zapravo postaje sve mekši i mekši kada se zagreje na roštilju, ali se ne topi kao većina drugih. Ovo ga čini idealnim za potpuno drugačije jelo sa roštilja.

Ovako pripremljen sir možete poslužiti sa prelivom od svežeg paradajza i bosiljka ili malo pesta. Odličan je uz roštiljsko meso, ali i sva druga jela. Premažite svaku stranu sira sa malo maslinovog ulja, a zatim pecite po nekoliko minuta s obe strane, ili sok sir ne porumeni spolja i omekša u sredini.

AVOKADO NA ŽARU

Kada probate, avokado će biti vaše omiljeno jelo sa roštilja. Svaki komad isecite na pola i uklonite košticu. Potom, svaku polovinu premažite maslinovim uljem i pecite po par minuta sa obe strane. Ostavite da se malo prohladi, pa napravite salatu sa bebi spanaćem, rukolom i borovnicama, i dodajte avokado. Uživaćete u ukusu.

JOŠ BOLJI ANANAS

Kada živopisno žuto viže narežete na kolutove, potreban vam je samo jedan minut kako biste napravili zaista posebnu poslasticu. Poslužite ga sa šlagom, a može i kao prilog uz grilovano meso. Ananas na žaru odličan je i u koktelima.

Tekst: Grazia

Fotografije: Profimedia